laupäev, 11. jaanuar 2014

Nädalast sai kuu ...


Heihei ! :)

Postitus pidi tulema nädalaga aga tuli ikka kuuga nagu juba kombeks saanud. Ei hakka enam lubamagi millal järgmine kord kirjutan kuna aeg siin läheb nagu linnutiivul ning kunagi ei tea mis ette tuleb.

 Igatahes, nüüd siis Innisfaili elust. See on Austraalia väikelinn, mis on tuntud oma suhkru-ja banaaniistanduste poolest ning kus elab umbkaudu 10 000 inimest. Tulin siia, kuna tööd oli vaja ning tööotsingud Sydney ega Coffs Harbouri kandis sellel ajal vilja ei kandnud. Teadsin, et Innisfaili kandis on banaaniistandused ning lugesin Eestlased Austraalias facebooki foorumist, et siia otsitakse töölisi. Kontakteerusin siinse tööhosteli( kus elan) manageri naisega ja ei pannud tähelegi kui juba istusin Sydneyst lennuki peale,et lennata Cairnsi( Põhja-Austraalia, Queensland) ja sealt edasi bussiga Innisfaili sõita. Nii ma siis saabusin siia 3.detsember ja nüüdseks töötan banaanifarmis sorteerijana juba kuu aega. Tööd sain nädalake hiljem kui saabusin. Töö ise on nii vaimselt kui füüsiliselt päris raske, kuna seisan 9 tundi sama koha peal, teen sama liigutust ning peale selle pritsib vesi nii eest kui tagant... aga tasub päris normaalselt ning lisaks on siin võimalik oma farmipäevad ka tehtud saada, kui peaksin tahtma teise aasta viisat taotleda hiljem... pilte ka natuke töökohast.



Nüüd siis jõuludest, mis ka selle aja sisse mahtunud on. Jõulud veetsin hostelis koos siinse rahvaga. Kuna meil on väike ja hubane hostel, kus pea kõik kõigiga suhtlevad, siis ei tundunud jõuludki väga üksikud ega kurvad kodust eemal...peale selle on siin peale minu hetkel veel umbes 17 eestlast( ei tea täpselt ) nii,et jõululaudki oli pooleldi eestipärane. Olemas olid nii kartulisalat kui praekapsad. Lisaks sellele veel kalkun ja kana. Magusast ka puudust ei tulnud, oli nii šokolaadi kui kodujuustu kook vaarikatega( mille valmistasime kahe teise eesti tüdrukuga).....Eesti päkapikud :
 Üks eesti tüdruk Kätlin punus. Väga ilus oli, aitäh :)
 
Ma täpseid kuupäevi ei mäleta aga jõulude paiku käisime veel rannas nimega Etty Bay ning ühel päeval käisime ka jõulutuledes maju vaatamas. Nii,et samuti nagu Eestis tähistatakse jõule, tehakse seda ka siin aga lihtsalt suvekuuma ja päikesega...ning seepärast nimetasimegi me eestlastega siinseid jõule hoopis jaanipäevaks ;)


 shorty nagu ma olen teiste kõrval :D

Ning viimane suurem sündmus oli aastavahetus. Mille veetsime 9 inimesega Magnetic Islandil, mis on saar siit 3 tundi põhjapoole, kuhu pääseb linnast nimega Townsville ja sinna sõidab praamiga umbes 25 minutit....võtsime selle teekonna ette, sest seal toimus Fullmoon party ehk rannapidu, mis on tegelikult päris populaarne üle maailma. Esinesid erinevad DJ-d ning tänu heale seltskonnale oli pidu väga hea...



Selleks korraks kõik ! :) Kirjutage ja joonistage ikka vahel, sest mis siis,et ma olen kaugel, sõbrad on mul ikka ja alati meeles !

3 kommentaari:

  1. Tere! Kas sa oled ikka veel Austraalias? Kui suure summaga sa seal olles hakkama said? Kui sinna läksid, kas võtsid kellegagi enne ühendust kui Austraaliasse minemisele mõtlesid?

    VastaKustuta
  2. Tere Tere :)

    Olen siiani Austraalias. No minnes peaks arvestama vähemalt 2000 dollariga, et normaalselt paar nädalat elada, kui pole tööd, sest elu ja toit on suhteliselt kallis. Minul endal oli isegi veidi vähem ja pidi väga mõtlema millele kulutada ja millele mitte. Mul oli paar tuttavat enne Austraalias käinud või käimas ning tänu neile sain päris palju kasulikku infot. Muidugi uurisin ka ise netist :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere!!
      Mul on hea meel, et sul Austraalias ikka hästi läheb. Huvitav on lugeda blogist sealse elu kohta :D
      Palju edu sulle edaspidiseks ja tänud vastuse eest!!! (Y):)

      Kustuta